Olsen's Pub "Årets skjenkested"

Gambrinus Borgølets venners «skjenkepatrulje» har utpekt Olsen’s Pub i Sarpsborg sentrum som vinner av foreningens pris, «Årets skjenkested» for 2023.

Det er første gang eier og daglig leder Jørgen Andreas Andersen får den prestisjetunge hedersbetegnelsen på vegne av Olsen’s Pub, men i 2017 fikk han samme pris for «moderrestauranten» Dickens.

Skjenkepatruljen, ledet av Lars Gamlesanne, legger blant annet vekt på stedets atmosfære, service, ølkunnskap, hvordan ølet presenteres, ølets friskhet, temperatur og skumtopp når vurderingen gjøres. Valget av fjorårets prisvinner begrunner man slik:

«Her kommer vi inn i en moderne sportspub … Lokalet er dekorert med bilder fra byen i en moderne stil. Stemningen er god, fotball og håndball spilles på skjermene og betjeningen imponerer. På spørsmål om hva som er godt, svarer Per Anders at «vi har jo tapp fra Borg, da» med en gest mot tappetårnet. Ølet smaker utmerket og henger flott på glasset. Patruljen er samstemt, årets skjenkepris går til Olsen’s Pub!»

Den gjeve utmerkelsen ble delt ut av Gambrinus Borgølets Venner i Svaleskiva på Borg Bryggerier fredag kveld, der ølvennene var samlet til sosial hygge og prisutdeling.

– Det er selvfølgelig utrolig morsomt, sier Jørgen Andersen til SA. Han ser på det som en anerkjennelse for det arbeidet som nedlegges hver dag, og at det som han og de ansatte prøver å skape blir verdsatt på denne måten synes han er stas.

– Alle de tre stedene mine går under Dickens Sarpsborg AS, men du har en avdeling som heter Vinstua og en avdeling Olsen's Pub. Så det er tre forskjellige segmenter, og at Olsen's Pub blir verdsatt av Gambrinus Borgølets venner ser jeg på som et hederstegn. Jeg er kjempestolt. Og så er jeg ikke minst stolt av mine ansatte, som er med og skaper en trivsel for sarpingen og andre rundt omkring, sier Jørgen Andersen.»

Bildet over: Prisvinner Jørgen Andersen flankert av presidenten i Gambrinus Borgølets venner, Ingvild Tonholm, og leder av foreningens Skjenkepatrulje, Lars Gamlesanne. Foto: Lars-Erik Pettersen. 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn