Bragebegeret til "Mr. Gleng"

Pål Antonsen, daglig leder i Kulturhuset Gleng, Sarpsborg, er tildelt Gambrinus Borgølets venners hederspris, Bragebegeret for 2023


Bragebegeret for 2023 er tildelt Pål Antonsen, daglig leder i Kulturhuset Gleng. (Foto: Tormod Granath-Magelssen)

Prisutdelingen foregikk under foreningens årlige Bragefest i Svaleskiva fredag 10. november 2023. Prisen deles ut til en offentlig kjent person som bevisst eller ubevisst har bidratt til å fremme Borgølets kulturbærende tradisjoner. Som «Mister Gleng» har Pål Antonsen virkelig sørget for at sarpingene og andre har blitt servert kultur og Borg-øl som ingen annen i Olavs by.

Antonsen er en meget god ambassadør for både kultur og hjembyen sin. Siden han overtok ansvaret som daglig leder i 2003, har Gleng Kulturhus arrangert cirka 1800 konserter og holdt 2500 arrangementer med rundt 550 forskjellige artister, fordelt på Glenghuset, Kulåsparken og Sarpsborg kirke. Pr. år arrangeres det cirka 90 konserter. Det er intet mindre enn imponerende!

Pål er den eneste ansatte i Gleng, men han er langt fra alene. Frivilligheten er sto, og rundt 280 frivillige medarbeidere har hjulpet til i løpet av disse årene. 

I et avisintervju ble han spurt om hva han liker best med jobben sin. Da svarte han: «Det er å stå bakerst i lokalet, se folk kose seg og nyte en flott konsertopplevelse. Det er noe av det mest meningsfylte jeg vet om».


Niklas og Anna Skjelin skapte liv og røre med fengende og medrivende musikk. (Foto: Tormod Granath-Magelssen)

− Jeg setter umåtelig stor pris på denne tildelingen. Jeg er både ydmyk, stolt og takknemlig for en pris som føyer seg inn i rekken av så mange kjente og sterke personligheter. Denne prisen henger høyt, og den er med på å fremme sunn ølkultur i denne byen, sa en rørt prisvinner, som ikke har tall på hvor mange glass med Borgs produkter han har skjenket opp gjennom årene i det populære kulturhuset han leder. 

Bragefesten ble som vanlig et meget vellykket arrangement for medlemmer med ledsagere og gjester, som blant annet ble underholdt med fengende og medrivende musikk av to lokale artister, Niklas og Anna Skjelin.  

Bildet øverst (f.v.) Tormod Granath-Magelssen, Elin Kristine Granath-Magelssen, prisvinnere Pål Antonsen, Helena Hedberg Jacobsen og Lars Gamlesanne. 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn