Brostrøm vil bli pensjonist

Morten Brostrøm (62) har jobbet i bryggeribransjen i 44 år. Nå vil han bli pensjonist. Dermed mister Borg Bryggerier i Sarpsborg en av sine viktigste medarbeidere.

Til Sarpsborg Arbeiderblad sier den profilerte fabrikksjefen at avgjørelsen ble tatt for ikke lenge siden, og forteller videre:

– Bryggeriet har vært en del av meg siden jeg som 15 år og sommerjobb begynte å sortere flasker på Fredrikstad bryggeri.

– Jeg har kommet til et punkt hvor jeg føler det er riktig. Nå får yngre krefter slippe til. Jeg har fått være med en spennende reise. Både som tillitsvalgt og fabrikksjef.

Det var som tillitsvalgt ved Fredrikstad bryggeri han første gang stiftet bekjentskap med Egenæss-familien og Borg Bryggerier i nabobyen Sarpsborg. Brostrøm fikk være med i forhandlingene i forkant av fusjonen mellom de to Østfold-bedriftene i 1989.

– Den muligheten fikk ikke tillitsvalgte i Sarpsborg, minnes han.

Ble raskt klubbleder
Det ble dannet en fellesklubb mellom bryggeriansatte i de to bedriftene. Heller ikke denne gangen gikk det lenge før han rykket opp fra nestleder til klubbleder.

I 1997 fusjonerte Hansa og Borg Bryggerier og dannet konsernet Hansa Borg. To år senere ble Christianssands Bryggeri kjøpt opp.

Morten Brostrøm ble valgt til konserntillitsvalgt. I denne perioden var det nære på at bryggeriet på Kurland ble lagt ned. Spesielt i 2004 var det krise. Regnskapet viste røde tall.

Med hjerte for bedriften
– Heldigvis har vi en eierfamilie med hjerte for bedriften. Det fikk vi ikke minst merke da det var mest kritisk. Vi greide å snu skuta. Hadde vi vært en del av et storkonsern, tviler jeg på om vi hadde fått lov til å drive videre.

I 2007 valgte Morten Brostrøm å gi seg som tillitsvalgt. På det tidspunktet vurderte han å slutte i Hansa Borg og ta videreutdanning.

Slik ble det ikke.

Fabrikksjef i ti år
Han ble tilbudt en stilling som prosjektleder for den nye boks-kolonnen. Eierne ønsket å beholde ham videre. Han ble oppfordret til å søke fabrikksjefstillingen da den ble lyst ut. 1. januar 2011 var Morten Brostrøm på plass som leder av anlegget til Hansa Borg i Sarpsborg.

Ti år senere velger han å gå av med pensjon.

– Jeg føler at framtiden til Borg Bryggerier er lys. Bryggeriet er sentralt plassert i den delen av landet der flest nordmenn bor, og med det nye lageret og den moderne maskinparken vi har i dag, er jeg ganske sikker på at Østfolds eldste industribedrift fortsatt vil være i full drift når det feirer sitt 200 årsjubileum i 2055, sier Morten Brostrøm, som har sin siste arbeidsdag i slutten av mars.

Da er en epoke både for ham og Borg Bryggerier over.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn