Økt salg av Borg-øl i koronaens tid

Bortfallet av grensehandelen har gitt Hansa Borg Bryggerier et stort løft i salget av lokalt øl i dagligvarebutikker. Det melder SA tirsdag 31. mars.

Borg Bryggeriers fabrikksjef, Morten Brostrøm, har registrert en økning i salget av Borg-øl på 40 prosent etter at koronapandemien satte en stopper for grensehandelen i Sverige.  

– Siden grensene stengte, har vi hatt en vekst i salget av Borg-øl på rundt 40 prosent i Østfold, sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser leder kommunikasjon & bærekraft, Stina Kildedal-Johannessen.

Handler lokale produkter
Administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars Giil, er glad for at folk har tatt oppfordringen og handler lokale produkter. Han legger til at ledelse og ansatte på Borg Bryggerier i Sarpsborg er takknemlig for økt lokal støtte i en vanskelig tid.

– Vi ser at østfoldingene velger mer lokale varer. Salget av både Borg- og Fredrikstad-øl har økt de siste ukene, sier Giil.

Har mistet stor omsetning
Store deler av næringslivet rammes økonomisk svært hardt som en konsekvens av korona-pandemien, skriver SA videre. Stenging av utelivet, avlysing av konserter, festivaler og arrangementer har gjort at serveringssteder og bryggerier over natten har mistet en stor del av omsetningen.

For Hansa Borg sin del betyr det tap av omsetning og nødvendige tiltak som permittering av de fleste ansatte som jobber med uteliv, samt noen andre funksjoner.

– Det er tøffe tider, men vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Våre medarbeidere stiller hver dag på jobb for å sikre produksjonen, slik at vi kan fortsette å levere Borg- og Fredrikstad-øl til dagligvareforretningene i Østfold.

Administrerende direktør understreker at situasjonen overvåkes kontinuerlig. Hansa Borg vurderer fortløpende tiltak for å opprettholde produksjonen så lenge de kan. Foreløpig forventer bryggeriet å ivareta høy leveranseevne.

Opprettholder permitteringer
Det økte salget ute i butikkene er med på å ta igjen deler av bortfallet i levering til utelivsbransjen.

– Men vi har dessverre måtte permittere 15 av de ansatte knyttet til produksjonen i Sarpsborg, fortalte Stina Kildedal-Johannessen til SA i forrige uke.

BILDET ØVERST: Hansa Borgs administrerende direktør Lars Giil kan glede seg over at salg av Borg-øl øker i en tid da østfoldingene er avstengt fra muligheten til å handle i Sverige. (Foto: Privat)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn