Hansa Borg-investering sikrer framtiden i Sarpsborg

En ny stor investering i flaskelinje er med på å sikre framtiden til Borg Bryggerier i Sarpsborg.  

– Styret i Hansa Borg Bryggerier AS har godkjent investeringen på 25 millioner kroner. Den vil utvilsomt bidra til å gjøre hele konsernet mer konkurransedyktig, hevder fabrikksjef Morten Brostrøm overfor Sarpsborg Arbeiderblad (SA).

Hansa Borg har en vesentlig lavere markedsandel av øl på flasker framfor boksøl. Den situasjonen har det lenge vært et ønske om å gjøre noe med. Derfor ble fabrikksjefen i Sarpsborg svært glad da beslutningen om investeringen ble tatt.

– Vedtaket betyr at vi kan gå til anskaffelse av det tekniske utstyret som er nødvendig for å kunne øke produksjonen av flaskeøl, fortsetter Brostrøm.

Har investert i bokslinje
Hansa Borg har tidligere tatt en stor investering i bokslinje i Sarpsborg. Nå er det flaskelinjen som står for tur.

– I den forbindelse er det behov for mer plass. Det skjer ved at vi tar i bruk deler av det tidligere lageret. Dette har igjen ikke vært mulig uten den nye lagerbygningen som ble tatt i bruk i 2015.

Nytt lager øker kapasiteten 
Morten Brostrøm legger til at flaskelinjen allerede var et tema da beslutningen om å bygge et nytt lager ble tatt. Men det er først nå som styret har gitt klarsignal. Ved siden av Borg-produkter, skal bryggeriet også sørge for at øl fra de andre virksomhetene i Hansa Borg-familien kan selges på flasker.

Sikrer framtiden i Sarpsborg
Vedtaket i det seneste styremøtet er med på å sikre framtiden til Borg Bryggerier i Sarpsborg. Når arbeidet er med oppgraderingen er avsluttet, har bryggeriet på Kurland fullverdige linjer for produksjon av øl til boks, fat og flasker.

Ifølge fabrikksjefen har investeringen også en liten bakside.

– En rekke idrettslag har til nå jobbet dugnad med flasker. Den inntektskilden forsvinner ved at denne operasjonen med nytt utstyr skjer maskinelt, sier Morten Brostrøm til SA.

BILDET: Styremedlem i Hansa Borg Bryggerier, Hanne Egenæss Wiig, og fabrikksjef Morten Brostrøm er fornøyd med at det satses videre på bryggerianlegget i Sarpsborg. 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn