Borg varter opp med blått «køppøl» – igjen

Borg Bryggerier brygger igjen på seiersrus, og varter opp med eget spesialøl i anledning årets cupfinale mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm søndag 3. desember. 


«KØPPØL»: Også i 2015 brygget Borg Bryggerier et eget cupfinale-øl. Slik så den spesielle blå cupfinaleetiketten ut den gang. (Foto: Kjetil A. Berg, SA)

Det skal tappes 10.000 liter «Køppøl» på 30000 0,33-literflasker i uke 45, og kjøres ut til butikkene i Sarpsborg i tidsrommet fredag 10. og mandag 13. november.

– Vi er et bryggeri med tradisjon for å markere store anledninger. Øl er kultur akkurat som fotball. Det er vel heller ikke noe det er knyttet så stor patriotisme til som akkurat fotball og øl. I år fikk vi dessuten vesentlig bedre tid til å forberede og brygge et nytt og bedre «køppøl» enn i 2015, forteller fabrikksjef Morten Brostrøm til Sarpsborg Arbeiderblad. Han beskriver ølet som «et friskt spesialøl med litt mer gylden farge og rundere smak enn den vanlige pilsen».

– For to år siden, da  Sarpsborg 08 møtte Rosenborg i cupfinalen, ble tiden for knapp til få fram øvrige innsatsfaktorer. Det ble i stedet et lite stunt der vi håndklistret 1008 køppøl-etiketter på flasker som inneholdt vanlig Borg-pils. Flaskene ble solgt i vår butikk på bryggeriet, fredagen før cupfinalen. Det var over 100 meter med kø på utsiden av bryggeriet før butikken åpnet – vi måtte sette en begrensning på én flaske per kunde for at flest mulig skulle få et eksemplar, opplyser Brostrøm.

Mange av de ansatte på bryggeriet er naturlig nok Sarpsborg 08-tilhengere og setter pris på et eget øl i anledning cupfinalen, men ikke alle på bryggeriet er like begeistret. For her jobber det nemlig mange Fredrikstad-folk også.

– Her på bryggeriet har vi både Kvik Halden- og Moss-supportere, samt veldig mange som heier på FFK. Likevel er Sarpsborg 08-tilhengerne i flertall, og de setter selvsagt stor pris på at vi brygger et eget «køppøl» til ære for klubben deres, i likhet med de fleste sarpinger, fastslår Brostrøm.

Bildet øverst: Lars Nordahl, distriktssjef uteliv (t.v.), fabrikksjef Morten Brostrøm og laboratorieingeniør Linda Marie Sundås ved Borg Bryggerier brygger på ny seiersrus, og gleder seg til å tappe det nye «køppølet» i uke 45. (Foto: Vetle Granath Magelssen)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn