- Vi skal ikke legge oss ned å dø!

– Vi skal ikke legge oss ned å dø. Hansa Borg Bryggerier skal gå offensivt til verks for å jakte nye «bestevenner» i dagligvarebransjen. Det lover adm. direktør Lars A. Midtgaard, som i formiddag holdt pressekonferanse i Oslo etter at siste forhandlingsmøte mellom Rema 1000 og Hansa Borg Bryggerier ble avsluttet i går kveld.− Vi skal ikke legge oss ned å dø! Vi skal styrke samarbeidet med de andre aktørene, som Coop, Norgesgruppen og Bunnpris. Vi skal finne oss nye bestevenner og gir oss aldri! sa en offensiv Hansa Borg-direktør Lars A. Midtgaard da han møtte rikspressen torsdag formiddag.

– Med Rema 1000s nye bestevennsstrategi forsvinner 95 prosent av Hansa Borgs bryggeriers volum fra hyllene i disse forretningene. Det er leit for kundene og for de lokale Rema 1000-kjøpmennene som har gjort en veldig god jobb for oss, sa Midtgaard.

Fra 14,5 til 1 millioner liter!
Han viste til at det ble solgt 14,5 millioner liter av Hansa Borgs produkter i Rema 1000-butikkene i 2015. I 2017 frykter Midtgaard at volumet synker til 1 million liter.

I fjor var det mulig å kjøpe 17 forskjellige Hansa Borg-produkter i Rema 1000-butikker i Østfold. Det reduseres til tre i 2017. I tillegg blir det også geografiske begrensninger på hvor Hansa Borgs produkter kan kjøpes.

Kun to Borg-produkter i Sarpsborg
– Vi har gått fra å være nasjonal leverandør til å bli en lokal leverandør. Nå blir våre produkter kun representert i Hordaland, Vest-Agder og deler av Østfold. Ifølge Midtgaard solgte Hansa Borg 14,5 millioner liter av sine produkter gjennom Rema 1000 i 2015. For 2017 frykter de at salget kan ende ned mot én million liter.

– I 2016 hadde vi 20 varelinjer i Vest Agder, 17 i Østfold og 31 i Hordaland. Den nye avtalen med Rema 1000 innebærer at vi reduserer til én i Vest Agder, 3 i Østfold og 5 i Hordaland. I Sarpsborg blir det kun Borg-pils på halvliter og «Østlandets Gull» å finne i Rema 1000-butikkene. I Fredrikstad blir det kun Fredrikstad-pils halvliter.

– Vi gir oss aldri!
– Det er trist, sa Midtgaard, som imidlertid var tydelig på at bryggeriet ikke skal gi opp:

– Vi skal ikke legge oss ned å dø. Vi skal gå offensivt til verks, for vi vet at produktene våre er godt likt. Vi skal styrke samarbeidet med de andre aktørene, som Coop, Norgesgruppen og Bunnpris. Vi skal finne oss nye bestevenner og gir oss aldri, uttalte han.

Skal slåss for markedsandelene
På spørsmål om dette vil bety nedbemanning ved bryggeriene, svarte Midtgaard:

– Eventuelle permitteringer og oppsigelser har vi ikke tatt stilling til. Men det er klart, det er et betydelig volum som faller bort. Derfor bretter vi opp ermene og skal slåss for markedsandelene våre. Vi må videreutvikle oss, finne nye produkter og konsepter og bevise at vi er verdt et bestevenn-stempel uten å kjøpe oss til det, sier Midtgaard.

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn