Bragebeger til Åge Sten Nilsen

Sarpsborg-rockeren Åge Sten Nilsen mottok årets Bragebeger i Svaleskiva fredag 4. november.

Det er foreningen Gambrinus, Borgølets venner som deler ut prisen, som går til en offentlig person som «bevisst eller ubevisst» fremmer Borgølets kulturbærende tradisjoner og god ølkultur generelt, og gjerne også promoterer Sarpsborg på en hyggelig måte.

Bragebegeret, eller Gambrinus-prisen, har vært delt ut hvert år siden foreningen ble stiftet i 1986. Nilsen føyer seg inn i rekken av en lang rekke personligheter som har mottatt denne gjeve prisen. På listen finnes både forfattere og sangere, skuespillere og revyartister, idrettsfolk, politikere, politimestere og bryggerimestere.

Talentfull skjebring
Åge Sten Nilsen ble født i 1969 og vokste opp på Klavestadhaugen i Skjeberg. Han avslørte tidlig anlegg for sang og musikk, og allerede som 14-åring vant andreplassen i en talentkonkurranse i Fredrikstad. Sitt profesjonelle gjennombrudd kom i 1992, da han bekledde rollen som Woof i musikalen «Hair». Dette førte også til at han ble kjent over hele landet i forbindelse med åpningsshowet til TV2.

Etter hvert ble det mer og mer TV. Vi husker ham blant annet fra NRKs «Rondo», TV2s «Allsang på Grensen», og ikke minst som programleder i TV3-suksessen «Singing Bee». Og vi må ikke glemme den strålende innsatsen med Team Åge i «Det store korslaget». Nilsen har også gjort det godt på musikalscenene med blant annet roller i «Chess» og «Witch Witch».

WigWam og Queen-suksess
Selv om han stilte som soloartist i Melodi Grand Prix i 1998, der han fikk en hederlig tredjeplass med låten «Always will», er det nok som Glam i gruppa WigWam svært mange forbinder ham med. Wigwam skapte for øvrig store overskrifter da de deltok for Norge i Kiev i 2005, med monsterhiten «In My Dreams». Dette året avholdt WigWam 170 konserter og spilte for 300.000 mennesker! WigWam var på alles lepper, og i 2007 hadde bandet en suksessrik turné i Japan.

Nå har Åge Sten Nilsen lagt bak seg 10 år med Queen-suksessen «The show must go on», som har tatt landet med storm. Et av høydepunktene, både for Nilsen selv og mange sarpinger, er nok konserten i Kulås-parken i 2008, da det ble satt publikumsrekord med 5000 svært engasjert tilhørere.

Åge Sten Nilsen er en verdig mottager av Bragebegeret!

På bildet ser vi en stolt Åge Sten Nilsen sammen med seremonigjengen etter prisutdelingen i Svaleskiva på Borg Bryggerier. Fra venstre: Elin Kristin Nilsen, Tormod Magelssen, Nilsen, Espen Fronth-Andersen og Elin Kristine Granath Magelssen (Foto: Vetle Granath Magelssen)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn