Tidenes beste for Hansa Borg

Med et driftsresultat på 143 millioner kroner, ble 2014 tidenes beste år for Hansa Borg Bryggerier.

Hansa Borgs adm. direktør Lars Midtgaard bar gullhjelm da han i fjor lanserte Sarpsborg-produktet Østlandets Gull. Det ble en salgssuksess og et viktig bidrag til tidenes beste driftsresultat for bryggeriselskapet.

Økningen med 15 millioner kroner fra 2013 forklares med høyere inntekter blant annet fra kjøpet av mikrobryggeriet Nøgne Ø i Grimstad. Konsernets samlede inntekter i fjor var 1,248 milliarder kroner. 

Ifølge administrerende direktør Lars Midtgaard har Hansa Borg våget å kutte ut produkter med høye volum, men svak inntjening. 

− Det har gitt oss bedre lønnsomhet og bidratt til solide markedsposisjoner, sier han.

Gull fra Sarpsborg
En medvirkende årsak til suksessen er også Borg Bryggeriers fjorårslansering av Østlandets Gull, det første ølet siden 1930 som er brygget på norskdyrket byggkorn. I løpet av få måneder ble det solgt 500.000 halvliterbokser. 

− I år skal vi sørge for en betydelig større produksjon, sier Midtgaard. − Responsen i markedet gjør at vi har bestilt dobbel mengde av byggsorten Salome fra lokale bønder i Nedre Glomma-regionen.

En helt annen suksessfaktor har vært salget av Grevens cider. Midtgaard & Co. kan glede seg over at Hansa Borg nå har en markedsandel på over 50 prosent av alt cidersalget i Norge.

Investerer i Sarpsborg
Hans Borg Bryggerier AS har investert betydelig i Borg Bryggerier i Sarpsborg, som i år kan markere sitt 160-årsjubileum. I juni ferdigstilles det 500 kvadratmeter store lageret på Kurland, og i løpet av jubileumsåret vil flere andre påbegynte prosjekter gjøres ferdig.

− Det vil samlet løfte Borg Bryggerier til et helt nytt nivå når det gjelder kapasitet og effektivitet, sier Lars Midtgaard til Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn