Borg-seier i TV2-test

Borgs pilsner har kommet seirende ut av en test som Matkontrollen på TV 2 har utført for å finne fram til Norges beste «billigøl», en betegnelse for øl som koster under 50 kroner per liter.

«Matkontrollen» lot tre øl-eksperter pluss en gjeng studenter blindteste og gi terningkast til disse fire norske øltypene:

Seidel fra Aass Bryggeri i Drammen, Kompils fra Hansa Borg Bryggerier i Bergen, Pokal (for Coop Norge) fra Hansa Borg Bryggerier i Bergen, og Borg Pilsner fra Hansa Borg Bryggerier i Sarpsborg.

I tillegg var Tuborgs grønne med i testen som en slags joker, blant annet på grunn av at dette danskeølet i realiteten er Norges mest solgte øl.

Hverken de ølglade studenter eller ekspertene visste hvilket øl de smakte, men både studentene og ekspertene var enige om at Pokal ikke smakte særlig godt. Ølet havner derfor helt i bunn av testen.

Testgruppene var uenig om Tuborg. Studentene likte dette ølet best og ga det terningkast fem, men det falt ikke i like god smak hos ekspertene som ga Tuborg terningkast tre.

Men begge testgruppene var enige om at Borg Pilsner er bra. Mens ekspertene trillet terningkast fem, kom Borg nest best ut hos studentene med en 4-er. Dermed ble Borg testvinner og danket ut Tuborg med 9 mot 8 poeng.

Programmet «Matkontrollen» kan du se på TV 2 hver torsdag kl. 20.00.

Her er hele testresultatet:

Testprodukter

Pris pr. enhet

Pris pr. liter

Terningkast fra
ekspertene

Terningkast fra
studentene

Sum
terningkast

Borg pilsner

15,2

46,1

5

4

9

Tuborg grønn

17,6

53,3

3

5

8

Kompils

21,9

43,8

4

3

7

Seidel pils

18,9

37,8

4

2

6

Pokal pils

22,4

44,0

2

3

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn