Høythengende pris til Hansa Borg Bryggerier

Hansa Borg Bryggerier AS er av NHO Mat og Drikke kåret til «Årets mat- og drikkeprodusent 2015». Prisen gis til en kandidat som siste kalenderår har utmerket seg innenfor områdene bedriftskultur, innovasjon og produktutvikling, markedsføring, kompetanseutvikling og miljø.

Hansa Borg Bryggerier vant prisen i konkurranse med to andre nominerte bedrifter, nemlig Mondelez Norge, som blant annet produserer merkevarer som Freias sjokolader og konfekt, samt snacksprodusenten Maarud AS. Prisen ble tirsdag 17. mars overrakt adm. direktør Lars A. Midtgaard og hovedtillitsvalgt Tor Bjørnar Nilsen av statsråd Sylvi Listhaug på temadagen til NHO Mat og Drikke. 

Tradisjonsrike bryggerier
Hansa Borg Bryggerier AS består av tre bryggerier som alle ble startet rundt 1850, samt Olden Brevatn som ble ervervet i 2006. Bryggeriet er norsk, familieeid og den nest største bryggeri- og drikkevareaktøren i Norge. Bedriften har cirka 500 ansatte, og kjernevirksomheten er ølbrygging.

– Bryggeriene i konsernet har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet og dette setter sitt preg både på selskapet og kulturen, mener juryen, som begrunner prisen slik:

«Hansa Borg Bryggerier AS har de senere årene arbeidet bevisst med innovasjon og produktutvikling. Dette har blant annet resultert i lansering av en ny type spesialøl som har bidratt til å styrke merkevarene, lønnsom kategorivekst og økte markedsandeler.»

Preget av respekt og god dialog
Juryen er også imponert over konsernets drift og arbeidsmiljø, og skriver videre i sin begrunnelse:  

«Samarbeidet mellom ledelse og ansatte er godt og preget av respekt og god dialog. Bedriften har en høy andel fagarbeidere innenfor kjernevirksomheten og arbeider kontinuerlig med å øke de ansattes kompetanse. Hansa Borg Bryggerier arbeider kontinuerlig med miljø, og i 2013 oppnådde selskapet en gjenvinningsprosent på 97 av avfall og biprodukter. Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 2.728.000 000 kroner (inkl. avgifter. Red.anm.) og et årsresultat på 128.000.000 kroner.»

– Vi har aldri vært nominert før, og er selvsagt stolte! sier administrerende direktør Lars Andreas Midtgaard i en kommentar.

BILDET: Gambrinus, Borgølets venner gratulerer Hansa Borg Bryggerier, her representert ved bryggerisjefen i Sarpsborg, Morten Brostrøm, med prisen som «Årets mat- og drikkeprodusent 2015». (Foto: Lars-Erik Pettersen) 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn