Slutt for "Østlandets Gull"

Borg Bryggerier har nå innstilt produksjonen av pilsner-varianten «Østlandets Gull», som våren 2014 ble lansert og markedsført som det første ølet på 80 år som er brygget på norsk byggkorn. 

 

Kornet, en byggsort av merket «Salome», ble levert av en gruppe Østfold-bønder, med Borge-bonden Toralf Hvidsten i spissen, og satte med det en slutt på myten om at norsk korn var uegnet for ølproduksjon.

«Østlandets Gull» ble den gang tatt vel imot av det lokale markedet, men etter hvert har salgstallene sunket. 

Østlandets Gull er dessverre ikke lenger tilgjengelig på grunn av lave salgstall og volum, men også grunnet kompleksitet i produksjonen, med høye kostnader som svekker vår konkurransekraft, svarer Stina Kildedal-Johannessen (bildet), Hansa Borg & Solera Beverage Groups leder for kommunikasjon & bærekraft, på denne nettsides forespørsel. Og hun legger til: 

– Vi må hele tiden se på produktutvalget vårt, for å sikre en mest mulig effektiv drift og portefølje. Vi håper selvsagt på at Østlandets Gull en gang vil finne veien tilbake i butikkhyllene, men når det eventuelt blir, kan vi ikke si noe om per i dag.

Kildedal-Johannessen kan også legge til at noen lokale dagligvareforretninger har sikret seg litt ekstra av restopplaget på Østlandets Gull, deriblant Kiwi Grålum, Kiwi Årum, Kiwi Greåker, Extra Tune og Exstra Iseveien, men kan selvsagt ikke garantere om det fortsatt er noe igjen av produktet. 

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn