Skjenkepris til Borg Bierstube

Gambrinus Borgølets venners «Skjenkepris» for 2021 er tildelt Borg Bierstube. Denne årlige prisen går til et utested i Sarpsborg eller omegn som utmerker seg med høy standard på ølserveringen.

Jørn Skjeklesæter og Bjørn Magnussen med plaketten som viser at Borg Bierstube har gjort seg fortjent til Skjenkeprisen for 2021. - Den skal få henge på et godt synlig sted, lover de stolte prisvinnerne. Foto: Helena Hedberg Jacobsen.

Av Lars-Erik Pettersen

Hvilket etablissement som får prisen, avgjøres av en «Skjenkepatrulje» bestående av et utvalg blant foreningens medlemmer. Patruljen, som opptrer anonymt, vurderer kandidatene utfra en rekke kriterier. Man legger blant annet vekt på serveringsstedets atmosfære, hvor serviceinnstilt betjeningen er, den generelle kunnskap man har om øl, hvordan ølet presenteres, utvalget av Borg-produkter, ølets friskhet, temperatur og skumtopp.

Fortsatt i live!
Borg Bierstube
etablerte seg på torget, midt i Sarpsborg sentrum, i 2020, bare få dager før den norske utelivsbransjen ble stengt ned grunnet korona-pandemien. At etablissementet fortsatt er i live, er i seg selv en prestasjon. Det skyldes nok at man har truffet bra med sitt tyskinspirerte ølstue-konsept, med velsmakende, kortreiste matretter som er laget fra bunnen av og tilpasset godt lokalt Borg-øl. I tillegg til en betjening som innfrir alle ovennevnte kriterier.

Tre lokalpatrioter
To av de tre innehaverne, Bjørn Magnussen og Jørn Skjeklesæter, var til stede under prisutdelingen i Svaleskiva, Borg Bryggeriers staselige storstue. Tredjemann er Sten Johnsen.

– Vi er beæret, men prisen var faktisk forventet, sa Magnussen i sin takketale. Det begrunnet han blant annet med Borg Bierstubes målsetting om å være Sarpsborgs mest lokalpatriotiske serveringssted.

– Vi gjør alt for å fremme Sarpsborg-ølet! Alle våre ølsorter er fra Borg, med unntak av én sort fra et minibryggeri som tilhører en god bekjent. I tillegg bestreber vi oss i størst mulig grad på å støtte det lokale næringslivet gjennom innkjøp av råvarer, produkter og tjenester, sa han.

Sarpinger drar til Fredrikstad
Det er nok på tide at flere begynner å tenke i slike baner, for ifølge Bjørn Magnussen er Sarpsborg kommet i bakleksa når det gjelder utelivsbransjen:

– Slik det er i dag, kommer hele 30 prosent av Fredrikstads utelivskunder fra Sarpsborg, sa han.

Og det må vi gjøre noe med!

Bildet øverst: Borg Bierstubes Bjørn Magnussen og Jørn Skjeklesæter har mottatt Gambrinus Borgølets venners Skjenkepris for 2021. Her er de flankert av skjenkepatruljens representanter (f.v.) Jan Eirik Olsen, Vetle Granath Magnussen og Ingvild Tonholm. Lars Gamlesanne var fraværende. Foto: Helena Hedberg Jacobsen.

Her kan du lese om tidligere prisvinnere

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn