Borg-pilsner på Systembolaget

Fra september i år blir det igjen mulig å kjøpe Borg-øl på det svenske Systembolaget. Det kunne fabrikksjef Kjerstin Jordell røpe under et medlemsmøte i foreningen Gambrinus Borgølets venner i går. 

Det er nå ganske mange år siden et Borg-produkt var å finne i det svenske Systembolagets varesortiment. Denne gang er det snakk om en pilsnervariant med 5,0 prosent alkoholvolum, altså 0,3 prosent sterkere enn den tradisjonelle 4,7 prosents Borg-pilsneren vi kjenner her hjemme.

− Med denne avtalen er det et stort og nytt marked som åpner seg for oss. Den spesielle pilsvarianten fra Hansa Borg bryggeri i Sarpsborg skal inngå i varesortimentet til Systembolag-avdelinger over hele Sverige, ikke bare i Strömstad, forteller Kjerstin Jordell til Gambrinus-foreningens nettside. For Borg Bryggeriers del betyr denne avtalen en årlig merproduksjon på ca. 400.000 liter, og er således med på å forsterke Sarpsborg-bedriftens fremtidsutsikter. 

Den "svenske" pils-varianten vil få en noe annerledes emballasje-design enn den fine vi kjenner i dag, med "Olav i O-en", forteller fabrikksjefen, uten at hun på nåværende tidspunkt kan røpe flere detaljer rundt dette.

Bildet over: Fabrikksjef Kjerstin Jordell kom til medlemsmøtet i foreningen Gambrinus Borgølets venner med gode nyheter for Hansa Borgs bryggeri i Sarpsborg. (Foto: Lars-Erik Pettersen). 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn