Borg satser på hele Østlandet

Nytt design skal gi Borg-produktet «Østlandets Gull» et løft. Målet er at ølmerket skal bli hele Østlandets nye premium pilsner, sier merkevaresjef Magnus Strømsæther i Hansa Borg Bryggerier til Sarpsborg Arbeiderblad.

 

NYTT DESIGN: Alt ølet i Borg-merkevaren brygges utelukkende på norsk og lokalt korn. – Denne høsten kommer Østlandets Gull i ny innpakning, noe vi håper vil bidra til at flere får øynene opp for denne gylne drikkevaren, sier merkevaresjef for Borg, Magnus Strømsæther i Hansa Borg Bryggerier. Foto: Lars-Erik Pettersen.

Interessen for lokalt øl er i stadig vekst. I 2014 ble «Østlandets Gull» lansert for første gang, som det første ølet i nyere tid brygget kun på lokalt, norsk korn. Denne høsten kommer Borg Bryggerier med ølmerket i ny innpakning.

– Vi har jobbet med designuttrykket for å gjøre det mer moderne og bedre få fram innholdet og historien bak ølet. På denne måten håper vi at flere får øynene opp for Østlandets Gull, slik at merkevaren står sterkere i den harde konkurransen med andre norske og utenlandske ølmerker, sier Strømsæther.

Østlandets gull
Gjennom det nye prosjektet, håper Hansa Borg å få utvidet det geografiske området til Sarpsborg-ølet.

Landbruk er som kjent en av Østlandets viktigste ressurser, spesielt kornproduksjon. På mange måter er kornet Østlandets gull, og derfor et naturlig navn på denne gylne, friske pilsneren, mener Strømsæther.

Borg Bryggerier var det første bryggeriet i nyere tid som brygget et norsk øl på norsk korn, da de i 2014 lanserte Østlandets Gull.

Lokalt korn
Satsingen på norsk korn i ølproduksjonen ble utvidet til hele Borg-merkevaren i 2017.

– Vi gjorde dette for å ta ansvar for våre nærområder, for å skille oss ut og gjøre noe unikt i norsk sammenheng, sier Strømsæther.

Det var samarbeidet med Østfoldkorn som gjorde det mulig å få hele Borg-porteføljen brygget på lokalt, norsk korn. I dag er det seks kornbønder fra Østfold som leverer byggkornet, med Toralf Hvidsten på Hvidsten i Borge i spissen. Prosjektet har bidratt til en positiv framgang for landbruket i Østfold.

Landbruk er svært viktig i Østfold
Hansa Borg Bryggerier har gjennom alle sine regionale bryggerier, mer enn hundre år lange tradisjoner for å gi tilbake til samfunnet. Selskapet ønsker å bidra til – og være til stede der hvor mennesker møtes og begeistres over gode opplevelser, med spesielt fokus på sine lokalmiljøer.

– Ca. 98 prosent av alt norsk øl brygges på utenlandske råvarer. Landbruk er svært viktig i Østfold og det har vært og er viktig for oss å ta ansvar og produsere så mye som mulig med lokale råvarer. Grensehandelen har vokst jevnt de siste årene. Forbrukerne sier, og har vist gjennom koronaperioden, at de ønsker å handle lokalt, og her tilbyr vi et produkt med norske, kortreiste råvarer, sier Strømsæther.

Økt salget
Store deler av næringslivet har blitt rammet økonomisk svært hardt som en konsekvens av koronapandemien. Restriksjoner ved serveringssteder, avlysing av konserter, festivaler og arrangementer har gjort at serveringssteder og bryggerier over natten har mistet en stor del av omsetningen. Bortfallet av grensehandelen har dog gitt Hansa Borg Bryggerier et stort løft i salget av lokalt øl i dagligvarebutikker.

Salget av Borg-produkter (inkl. Fredrikstad Pils) har hatt en vekst på 65 prosent fra mai til august 2020, sammenlignet med samme periode i 2019.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn