Bryggeri-jubel for varm sommer

– Sommeren har vært veldig hyggelig for Hansa Borg Bryggerier, konstaterer administrerende direktør Lars Nicolai Giil i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad.

Bryggerikonsernet rapporterer om en god salgsvekst denne sommeren. Både i mai, juni og juli.

– I juli isolert sett er økningen på 9 prosent sammenlignet med juli i fjor. Også i mai og juni har det vært en økning i salget, forteller Giil.

– Et noe høyere forbruk er ikke uvanlig i sommermånedene. Men det er hyggelig å se at lojaliteten til norske merkevarer styrker seg i denne perioden, legger han til.

Mye alkoholfritt øl

Juli er alltid en veldig god måned for Hansa Borg Bryggerier. Nesten uavhengig av om det er fint vær eller ikke.

– Sånn sett betyr det faktisk mer for oss at været er bra i mai, juni og august, påpeker Giil, som overtok som administrerende direktør i mai i år.

– Spesielt høy har salgsøkningen vært for alkoholfritt øl. På disse varene har det vært en økning på 20 prosent de tre siste månedene.

Frykter mer grensehandel

Men selv om sommeren har vært bra, er det noen mørke skyer som truer.

– Spesielt i Østfold er vi bekymret for den økte svenskehandelen. Den vil møte oss for fullt i løpet til høsten igjen. Økt sukkeravgift her hjemme lokker nordmenn over grensa. Da tar de gjerne også med seg andre varer hjem, som øl. Det ser vi tydelig, sier Giil.

Tror på regional forankring

Selv om han bare har jobbet som direktør for bryggeriet i noen måneder, har han flere års erfaring i konsernet.

– Jeg kjenner veldig godt til bryggeriet i Sarpsborg. Selv om det koster oss noen ekstra millioner i året, har vi stor tro på regional forankring og desentralisert struktur. Alle våre anlegg er like viktige. Det vet vi at kundene våre verdsetter, og på den måten holder vi på deres lojalitet. Vi vil beholde de lokale arbeidsplassene og sørge for kortreiste drikkevarer, sier Giil.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn