Skjenkepris til Dickens Sarpsborg

Gambrinus, Borgølets venners skjenkepris for 2017 er tildelt Dickens Sarpsborg, ved eier og daglig leder Jørgen Andreas Andersen.


Skjenkeprisen har fått en iøynefallende og sentral plassering hos Dickens Sarpsborg

Foreningens Skjenkepatrulje har denne gang bestått av Lars Gamlesanne, Jan Eirik Olsen og Rune Hafell. Patruljen gikk «under cover» på byen en  førjulskveld i desember for å sjekke kvaliteten og stemningen ved Sarpsborgs skjenkesteder. Kriteriene som det skulle vurderes etter, er som følger: Atmosfære, service, kunnskap om øl, presentasjon, utvalg, friskhet, temperatur og skum.

Dickens har, siden åpningen 4. januar 1983, vært ett av Sarpsborgs mest populære utesteder, og i Skjenkepatruljens begrunnelse for prisen, heter det blant annet:

«… Vi ble møtt av en smilende vertinne bak disken og varme på peisen. Atmosfære i kjent stil, vi fant oss et bord og ble ganske snart spurt om hva vi ønsket å bestille. … Dickens har nå et rikholdig utvalg fra Borgs sortiment på tapp, samt et godt utvalg på flaske for de som måtte ønske dette. … Her ble det også presisert viktigheten i at vi som kunder melder tilbake om vi mener at kvaliteten på det serverte produkt ikke holder mål. … Restauranten har god atmosfære, god service og oppfyller kriteriene for å få en god opplevelse, hverdag som helg. Stedet feirer i år 35-års jubileum og er for mange et «landemerke» i gågata.».

– Dette er en stor ære. Jeg er en ekstrem bypatriot, og Dickens skal stå for identitet. Det innebærer at det meste av våre råvarer er lokale, og alle drikkevarer er Borg-produkter, bortsett fra det Borg ikke kan tilby, sa Andersen i sin takketale.

Han avslørte dessuten at han mer enn en gang har avvist forlokkende tilbud fra Ringnes sine agenter.

– Dickens har vært trofast mot Borg i 35 år, og det skal vi i hvert fall være i 35 år til, sa prisvinneren.

Bildet øverst: Prisvinner Jørgen Andreas Andersen  flankert av (f.v.) Skjenkepatruljens medlemmer Rune Hafell, Lars Gamlesanne og Jan Eirik Olsen, samt presidenten i Gambrinus, Borgølets venner, Tormod Magelssen. Foto: Vetle Granath Magelssen. 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn