Borgs juleøl til topps

Borg Bryggerier sikret seg fem'ere og seks'ere da et ekspertpanel fra Dagbladet trillet terningkast over årets juleøl.

– Det som er ekstra morsomt med denne testen, er at vi brygger ølet vårt på norsk korn. Korn fra Østfold. Alle øvrige norske bryggerier bruker kun importert korn i sine brygg. sier fabrikksjef Morten Brostrøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

Seks'er til «Borg Juleøl» (4,7 %)
– Å lage fyldige og balanserte juleøl med alkoholstyrke mellom 4,5 og 4,7 prosent kan være en utfordring, men Borg Juleøl i butikkstyrke er rett og slett til å bli glad av, uttalte Knut Albert Solem, som var en del av Dagbladets ekspertpanel.

«Godt, mørkt og med en innsmigrende lukt av kaffe og lakris. Godt balansert og med en fin sødme og et lite, brent anslag. Utmerket matøl», er noe av det ekspertpanelet skriver om ølet. 

«Er du glad i juleøl, vil du garantert like dette. Et velbrygget, klassisk juleøl med fin balanse. Det er fyldig og behagelig å drikke. Passer fint til ribbe og annen julemat.».

Fem'er til «Fredrikstad Juleøl» (4,5 %)
Fredrikstads juleøl er som kjent også produsert av Borg Bryggerier i Sarpsborg. Om dette skriver Dagbladets ekspertpanel:

«Et øl med en bra sødme og en tydelig smak av brent sukker. Fin fuktighet og ganske fyldig. Dette ølet møter alle forventningene du har til et klassisk juleøl». 

Seks'er til «Fredrikstad Juleøl» (6,5 %)
Dagblad-ekspertene er enda mer begeistret for den noe sterkere pol-varianten, og skriver:

«Denne hadde jeg gjerne servert til julemiddagen. Et godt eksempel på et klassisk juleøl. Herlig kombinasjon av fylde, sødme og bitterhet. Et glimrende øl – spiser du tradisjonell julemat er dette et perfekt drikkefølge.»

Olsen ga seg på topp
– Om Dagbladets juleøltest skal legges til grunn, gikk bryggerimester Åge Willy Olsen nylig av med flagget til topps, sier en fornøyd og takknemlig fabrikksjef Brostrøm.

Tore Kvame har nå som kjent tatt over som Borgs bryggerimester – foreløpig konstituert i stillingen i ett år.

BILDET: Fabrikksjef Morten Brostrøm ved Hansa Borg Bryggerier i Sarpsborg synes det er stas at juleøl – brygget på norsk korn – får toppscore i Dagbladets juleøltest. (Foto: Jarl Morten Andersen, SA)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn