Borg får ny bryggerimester

Etter at Åge Willy Olsen i forrige uke hadde sin siste arbeidsdag etter over 20 år som bryggerimester ved Borg Bryggerier i Sarpsborg, er nå Tore Kvame (53) konstituert som hans etterfølger.

Hansa Borg Bryggerier har de siste månedene lett etter Olsens arvtager. Først ble det annonsert etter ny bryggerimester i Norge. Det resulterte i 70 søknader. Deretter ble det ny utlysningsrunde også i Sverige og Danmark.

– Vi har hatt 10 personer inne på intervju, sier fabrikksjef Morten Brostrøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ved Hansa Borg Bryggerier visste fabrikkledelsen at de hadde en glimrende kandidat i egne rekker. Nettopp Tore Kvame, som har vært ansatt ved bryggeriet i snart 30 år. Men han søkte ikke på jobben.

Nå har imidlertid Brostrøm klart å overbevise 53-åringen om at han bør forsøke seg i jobben. Og Kvame har sagt ja til å være konstituert bryggerimester i en prøvetid på ett år.

– Vi er helt sikre på at han kommer til å bli en dyktig bryggerimester og håper han blir permanent i stillingen, sier Brostrøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Jeg har alltid vært glad i øl – både å drikke og lage det, sier Kvame til SA.

– Hvilke kvaliteter og kunnskaper må en god bryggerimester ha?

– Det er helt avgjørende at personen er kvalitetsbevisst, og det kreves gode kunnskaper innen kjemi. Dessuten må det være en innovativ person som ser muligheter for videre utvikling, svarer fabrikksjef Brostrøm, som mener den konstituerte bryggerimesteren oppfyller alle disse forutsetninger.

Tore Kvame selv vil ikke svare på om han kan tenke seg jobben etter at året som konstituert bryggerimester er omme.

– Det får tiden vise, sier han som er glad for at den «gamle» bryggerimesteren Åge Willy Olsen stadig vil stikke innom arbeidsplassen i Sarpsborg.

BILDET OVER: Fabrikksjef Morten Brostrøm (tv) er veldig fornøyd med at Tore Kvame har takket ja til å være konstituert bryggerimester ved Hans Borg Bryggeriet i ett år. Foto: Jarl M. Andersen, SA.  

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn