Hansa Borg signerer matsvinn-avtale

Hansa Borg Bryggerier ønsker å bidra til å redusere matsvinn, og skal gjøre sitt for at matsvinn skal ned på et minimumsnivå i hele verdikjeden.

– Når vi vet at det kastes om lag 350 000 tonn fullt brukbar mat i Norge, er det en stor motivasjon for å signere bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, sier Anette Karlsen, kommunikasjonsansvarlig i Hansa Borg Bryggerier.

I juni i år signerte fem departementer og 16 organisasjoner fra matbransjen en historisk samarbeidsavtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030.

Gjennom avtalen som ble signert tirsdag 26. september skal partene samarbeide om bedre utnyttelse av ressurser og råstoff ved å forebygge og redusere matsvinn i hele matkjeden, forplikte seg til å bidra til økt kunnskap om omfang og årsaker til matsvinn, og bidra til erfaringsutveksling mellom aktørene. Partene skal også legge til rette for forbrukeratferd som bidrar til redusert matsvinn i husholdningene. Hansa Borg Bryggerier er en av 42 bedrifter fra matindustrien, dagligvarehandel og serveringsbransjen som signerte 26. september, og som skal bidra til å nå målet.

Hansa Borg Bryggerier har allerede en avtale om å levere produkter som har gått ut på dato, eller som har kort tid igjen før de gjør det, til holdbart.no, et nettsted som selger mat og drikke under mottoet «best før, men ikke dårlig etter» til sterkt reduserte priser.

– Å gå inn i en bransjeavtale om reduksjon av matsvinn, er en fin mulighet til å revidere det vi har gjort så langt og se på forbedringer. Samtidig er det fint at vi som bransje sammen kan øke vår kunnskap om matsvinn, være med å formidle denne og bidra til å redusere matsvinnet, sier Karlsen.

Av de rundt 350 000 tonnene med fullt brukbar mat som kastes hvert år i Norge, skjer godt over halvparten av dette hos forbrukerne som i snitt kaster 42 kg mat. Matsvinn i hele matkjeden utgjør 68 kg per år.

Bildet øverst: Tirsdag 26. september signerte Hansa Borg Bryggerier, ved kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen, avtalen om reduksjon av matsvinn i Klima- og miljøverndepartementet, ved klima- og miljøverminister Vidar Helgesen.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn