Lover nye Borg-produkter

Nye produkter og ny design skal bidra til å gi Borg-ølet et nytt løft. Det uttaler Hansa Borgs adm. direktør Lars Midtgaard til dagens utgave av Sarpsborg Arbeiderblad.

− Vi har spennende planer på gang, sier Midtgaard. − Uten å røpe alt for mye, kan jeg love flere ølsorter kombinert med en rekke markedstilpassede tiltak. Blant annet ser vi på en helt ny design som en del av revitaliseringen av ølmerket. 

Midtgaard er overbevist om at det som er på gang vil gjøre sarpingene stolte av sitt lokale bryggeri. Interessen for lokalt øl er i kraftig vekst. Gjennom det nye prosjektet, håper Hansa Borg å få utvidet det geografiske området til Sarpsborg-ølet. Samtidig medgir han at konkurransen er tøff, både mellom bryggeriene og mot dagligvarekjedene. 

Kamp mot Ringnes
− Selv her i Østfold er det områder hvor Ringnes har et godt fotfeste. Men vi har forhåpninger om å kapre andeler både her i fylket og i Oslo-området. Det skal skje med norske råvarer og øl brygget på korn fra bønder i distriktet.

Hansa Borg mistet sin landsdekkende leveranse av Borg-øl da ICA ble solgt til Coop. Færre aktører utfordrer leverandørene til dagligvarebutikkene. 

Nylig fikk Lars Midtgaard beskjed om at Rema 1000 fjerner Heineken fra sine hyller. Hansa Borg har i mange år produsert det nederlandske ølet, som er svært populært i Norge. 

− Dette er igjen et resultat av at Rema nasjonalt har et betydelig samarbeid med danskeide Ringnes. I løpet av høsten vil Ringnes passere 60 prosent markedsandel innen øl i Rema. Da gjelder det å stålsette seg for neste forhandlingsrunde, med håp om å bli foretrukket. Om vi ikke lykkes, må vi dessverre vurdere nedbemanninger, sier Midtgaard til SA. 

Besøkssenter på Kurland
Direktøren røper også at det foreligger planer om et besøkssenter i tilknytning til bryggeriet på Kurland. 

− Svaleskiva er et populært møtelokale. Vi ser på muligheten for en kombinasjon med blant annet foredrag i Svaleskiva og omvisninger i produksjonen. 

I de 12 årene Lars Midtgaard har ledet Hansa Borg er det blitt investert betydelig beløp i Sarpsborg. Borg Bryggerier fremstår som et moderne anlegg. I fjor ble det nye lageret tatt i bruk. En betydelig ombygging av bokskolonnen er den neste store investeringen. 

I denne perioden har også bransjen vært gjennom store omstillinger. Den siste trådte i kraft 1. april. Da overtok grossistene utkjøringen av varene til dagligvarebutikkene. For Sarpsborgs del påvirket dette 25 av de 85 ansatte. 

− Jeg synes det er vemodig at deler av verdikjeden er borte, men heldigvis har denne nedbemanningen gått veldig bra for oss. Alle er enten over i ny jobb eller har benyttet seg av AFP-pensjon. For øvrig har grossisten Asko ansatt flere av våre tidligere ansatte, poengterer adm. direktør Lars Midtgaard overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

 

 

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn