Hansa Borg har kjøpt seg inn i Austmann Bryggeri

Hansa Borg har sikret seg halvparten av aksjene i Austmann Bryggeri i Trondheim.


Austmann-bryggere byr på smaksprøver på ølfestival.

  

 H
ansa Borg har sikret seg store eierandeler i to populære mikrobryggerier, Austmann i Trondheim og Nøgne Ø i Grimstad.

Dermed er bryggerikonsernet utvidet med enda et håndverksbryggeri i porteføljen. Tidligere har som kjent Hansa Borg kjøpt opp 54,44 prosent av Nøgne Ø i Grimstad.

I følge Aftenposten har Hansa-Borg-sjef Lars Midtgaard i lengre tid hatt samtaler med de tre gründerne bak Austmann Bryggeri. Siden starten i 2013 har det lille bryggeriet i Trondheim opplevd stor pågang etter produktene.

I 2015 ble det produsert 210.000 liter øl i fjor, fordelt på ikke mindre enn rundt 70 øltyper, og fjorårets omsetning havnet på åtte millioner kroner.

Gammelt håndverk i nytt bryggeri
Det er ikke kjent hvor mye som Midtgaard har lagt på bordet. Det eneste han sier til avisen i den forbindelse er at Hansa Borg bidrar med et større pengebeløp. Dette er midler som skal brukes på et nytt bryggeri neste år.

Austmann brygger øl på en gammeldags måte. Det gjæres i åpne, firkantete kar framfor i høye, stående sylinderformete tanker. Derfor er det helt uaktuelt selv med ny hovedaksjonær å lage industriøl.

Austmann Bryggeri holder hus på Byneset i Trondheim. Navnet Austmann kommer fra gammelt av og viser til nordmennene som seilte over havet til vesterhavsøyene fra 900-tallet og utover.

Takk til tre gamle damer!
Austmann Bryggeri
er hjertebarnet til tre venner som hadde en felles drøm om å eie og drive et håndverksbryggeri. Det ble startet sommeren 2013 av Anders Cooper, Vinko Lien Sindelar og Thomas Sjue, som lenge hadde pratet om å det å starte bryggeri. Anders jobbet som brygger på Kinn Bryggeri Florø, Thomas var bryggeassistent på Trondheim Mikrobryggeri og Vinko var kjøkkensjef på Trondheim Mikrobryggeri. 

I januar 2012 satte arbeidet inn for fullt og gutta gikk igang med oppstarten. Tre eldre damer, en tante og to mødre, kausjonerte for lånene slik at gründerne kunne realisere sin bryggeridrøm. De gamle damene har som en hyllest fått sitt eget øl oppkalt etter seg, som heter nettopp «Tre Gamle Damer».

BILDET ØVERST: − Å ha et bryggeri i Midt-Norge er en spennende mulighet, sier Lars Andreas Midtgaard i Hansa Borg (nr. 2 fra venstre). Her står han sammen med Austmann-gründerne (f.v.) Anders CooperThomas Sjue og Vinko Lien Sindelar. (FOTO: Nils H. Toldnes, Adresseavisen)

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn