Eventyrlig salg av jubileumsakevitten

Begge Sarpsborgs tusenårsakevitter har hatt et eventyrlig salg. Totalt 3000 flasker av «Sarpr» og «Olavs hellige dråper – omtrent likt fordelt – var revet bort fra det lokale Vinmonopolets hyller allerede to dager før julaften.


JUBILEUMSAKEVITT: Butikksjef Steffen Riis Christiansen ved Vinmonopolet i Sarpsborg, kan fortelle om et eventyrlig salg av de to jubileumsakevittene. (Foto: Geir Bjørnstad, SA)

Gambrinus, Borgølets venner står som kjent bak lanseringen av «Sarpr», sammen med initiativtagerne Kai Brandstorp og Ole Herman Huth, samt Fredrikstad-mannen Wiggo Andersen.

Gode tilbakemeldinger
– Folk har vært utrolig interesserte og vi har fått mange spørsmål om de to akevitt-typene. Og vi har fått hyggelige tilbakemeldinger om at kundene er fornøyde med smaken, forteller butikksjef ved det lokale Vinmonopolet, Steffen Riis Christiansen, til Sarpsborg Arbeiderblad.

«Sarpr» er produsert på Egge gård i Lier ved Drammen, og akevitten er oppkalt etter det opprinnelige navnet på Sarpsfossen. Goddråpene er dessuten brygget på råstoffer fra Sarpsborg. Blant annet vann fra den etter hvert så berømte «St. Olavs kilde», tilhørende Jan «Dikka» Hermansen på Yven, samt karve som er plukket i jubileumsbyen.

Gave til kongen
1000 flasker, et antall som tilsvarer hvor mange år det er siden Olav Haraldsson grunnla Sarpsborg, ble nummerert og har sannsynligvis trigget sarpinger med snev av samlermani. «Sarpr» er tappet på stilrene flasker. På etikettens bakside står det andre verset i Martin Rauans flotte Sarpsborg-sang, «Vårens flom i fossestupet». Flaske nummer 1 er tiltenkt kongen.

Planen er at deler av inntektene skal deles ut som stipend til et ungt lokalt musikktalent, som i sin tur skal holde konsert i løpet av 2016, akkompagnert av Østfold Strykekvartett.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn