2008 - Torkjell Kristian Berulfsen

Torkjell Kristian Berulfsen (født 20. januar 1943) er en norsk journalist, komiker, forfatter og programleder. Han er utdannet på handelsgymnasium og innen filologi, og ansatt i NRK. Han har ledet radio- og TV-program som «Reiseradioen», «Nitimen», «Nattradioen», «Borgulfsen» (sammen med Brageprisvinneren 1996, Knut Borge), «WOK», «Dykk i arkivet», «Edle dråper» og «Herfra til halv ti». Dessuten har han laget seriene «Opp i røyk», «Ganefryd», «Berulfsens pengebinge: Pengenes historie», «Berulfsens fargerike» og «Berulfsens konspirasjoner». Berulfsen ble kåret til beste mannlige programleder under «Gullruten» 2007 for «Berulfsens fargerike». Han fikk dessuten Riksmålsforbundets Lytterprisen i 2000.

Sitater: «Det er aldri for sent å få en god start på dagen.». «Gå ikke i seng på oppadgående krangel.». «Norge er verdens største danskebåt.». «Jeg har den unike evnen at jeg på under 15 minutter kan si om det er en rød eller hvit vin hvis det er bra lyst i lokalet.».

På bildet er prisvinner Berulfsen flankert av Gambrinus-president Inge Bøckmann Tonholm (t.v.) og foreningens æresmedlem, Torje Braadland.

Del denne siden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn